מעמד למתכונים - הדרכה

לפני שנה הכנתי קלסר שישמש כספר מתכונים. אהבתי את הקלסר, אבל הגעתי למסקנה שפחות נח להשתמש בו. מפריע לי שכשמוציאים ממנו מתכון אין על מה להניח אותו.

אז כשקרן פרפרים הוציאה דפי מתכונים חדשים, החלטתי לנסות קונספט שונה, של מעמד למתכון שאיתו עובדים עכשיו, וכיס לשאר המתכונים שכרגע לא בשימוש. אני חושבת שיצא מאוד שימושי ופרקטי, ואני די אוהבת.


ו... זאת אחלה מתנת ערב חג למארחת, אז אני מסודרת (:



כל דפי המתכונים יושבים בכיס:







והמתכון שבשימוש תלוי באמצעות אטב על הצד השני של המעמד:




הנה המעמד כשהכיס ריק ממתכונים:








והכיס:



והצד השני של המעמד, שעליו יהיה תלוי המתכון:




בגלל שאני מוצאת שהמבנה הזה סופר שימושי, ואפשר להשתמש בו גם ללוח שנה שולחני או למיני אלבום, הכנתי הדרכה:


הדרכה:

שני ציפבורדים בגודל 6" על 8.75".
שני ציפבורדים בגודל 6" על 1.5".



 מחברים שני דפים בסיס בגודל "12 על 12" בדבק בד חזק:



מדביקים את הציפבורדים בצורה הזאת על דפי הבסיס, כששני הציפבורדים הצרים באמצע.
שומרים על מרחק של כ- 6 מ"מ בין הציפבורדים, ומרחק של כאינטש מקצה הציפבורד על קצה דף הבסיס.
חותכים את הפינות בצורת משולשים (מומלץ להעזר בסרגל יעודי לזה).



 עוברים עם עצם קיפול לאורך הגבול החיצוני של הציפבורדים:



 שמים דבק ומדביקים פנימה את שתי הכנפיים בצלעות הארוכות:



 עוברים עם עצם קיפול על הפינות שנשארו, ומשטיחים אותן:



 שמים דבק ומדביקים כלפי פנים גם את שתי הכנפיים שנשארו:




שני דפי בסיס בגודל 5.75" על 10.25":



מדביקים בחלק הפנימי החשוף:


 שני דפים מדוגמים בגודל "8.75 על 5.75" לקישוט:



 מדביקים על המעמד.
שימו לב - אם יש לדפים כיון, אל תתבלבלו. המעמד עומד לגובה, והחלק הפתוח שלו כלפי מעלה.

בצד הפנימי של המעמד מוצאים את האמצע. (הכי קל באמצעות הסרגל השקוף של טים הולץ.)
מסמנים שתי נקודות ימינה ושמאלה מהאמצע, במרחק של 1.5".



 מנקבים חורים בשתי הנקודות שסימנו, בחי אינטש מהקצה של הציפבורד:



מסמנים באותה צורה נקודות ועושים חורים גם בקצה השני של המעמד, ועכשיו אפשר לחבר את החורים עם טבעות או סרטים, להוסיף למעלה אטב שיחזיק את המתכון, והמעמד מורכב.




 נעבור אל הכיס:

דף בסיס בגודל 8" על 5":


בצד של ה- 8" חורצים ב- 0.5" וב- 1".
מסובבים ב- 180 מעלות וחורצים שוב ב- 0.5" וב- 1".




בצד אחד של ה- 5" חורצים ב- 0.5" וב- 1":



כשאנחנו מסתכלים על הדף בצד של ה- 8" רואים שהחריצות שלנו יצרו בו 4 ריבועים קטנים בשתי פינות.
גוזרים אותם בצורה הזאת:



והנה זה נקרוב. שמים לב שנשאר ריבוע אחד שלא גזרנו לגמרי, אבל כן עשינו בו חריץ עם מספריים?



הנה קיפלתי את הריבוע כדי שתראו:



עוברים על סמני הקיפול, והכיס מתחיל לקבל צורה:



 שמים דבק כמו בתמונה:




מדביקים ומניחים לרגע לייבוש מלא (תודה לקרן פרפרים על הטיפ להעזר באטבי מתכת קטנים לייבוש. להיט!)



 נייר מדוגם לקישוט הכיס:5.75" על 3.75":



 ומדביקים:



מי שרוצה יכולה גם לקשט עכשיו, אבל אפשר גם כמוני, אח"כ.

עכשיו נשים דבק על הכיס, כדי לחבר אותו למעמד:




והנה המעמד שלנו מורכב:







תובנות:


1. אפשר לחבר את המעמד עם טבעות, או לקשור בחוט. הטבעות שהיו לי בבית היו קצת גדולות, אז בחרתי הפעם בחוט.


2. ניסיתי לקשט את החוטים בחרוזים, ואיכשהו זה לא התאים. לא הרגשתי שהוסיף בכלל. באסה.


3. מאוד נח לשים את המתכון על המעמד ולהניח אותו במטבח על קופסה או מדף,  ולקרוא ממנו בזוית הזאת.


4. מאוד נח להחליף את דפי המתכונים על המעמד. אטב וזהו.


5. האטב יכול לתפוס את שני הציפבורדים של המעמד, או רק אחד, את זה שעליו המתכון תלוי. מה שאתם מעדיפות.


6. המתכונים עומדים ביחד בערימה, ללא חוצצים, כי אין לי הרבה מתכונים (לא בשלנית מי יודע מה)... מי שרוצה כמובן יכולה להוסיף.

7. אפשר לנצל את המעמד כמיני אלבום או לוח שנה שולחני. בדומה להדרכה פה, רק עם פרופורציות אחרות.

8. המעמד חזק ויציב, בזכות הבסיס מהציפבורד. מעמד כזה מקרדסטוק בלבד לא היה מחזיק את העומד, ומהר מאוד היה מתעגל בצורה לא יפה.

9. למי שמעדיפה דפי מתכונים לרוחב, יש גם כאלה. עקרונית ניתן לבנות את המעמד שוכב (:

תגובות

  1. דינה2.9.18

    איזה מהמם, לא מאמינה שהתחלת להכין כאלה מוצרים. מקסים. מציעה לצפות בלמינציה כי לפעמים הידיים מלוכלות.

    השבמחק
  2. יעלי כרגיל מושלם! הרעיונות הביצוע . הכל שלמות של מוצר! 👌 תודה על ההדרכה

    השבמחק

פרסום תגובה

אשמח לשמוע את דעתכם